0624130340 elainebrand@me.com

Verlang jij ook nu al terug naar dat vrije gevoel van de zomervakantie? Even een kleine check. Sluit je ogen, adem een keer diep in en uit en stel jezelf dan de volgende vraag: “Leef ik mijn leven hoe ik dat het allerliefste zou willen? Wat wil ik eigenlijk? En wat nog meer? Ben ik blij, geïnspireerd, vol vertrouwen, in contact met mijzelf en mijn omgeving? Of houd ik mij vooral bezig met wat anderen van mij vinden en van mij willen? Ben ik hoopvol? Mag ik mij boos voelen? En verdrietig? En wanhopig? En ongegeneerd genieten? Luieren? Mijmeren? Dromen? Ergens helemaal voor gaan? Leef ik mijn volle potentie? Voel ik vlinders in mijn buik? Voel ik vuur, passie en creativiteit in mij? Voel ik energie door mijn benen stromen? Voel ik een diepe kalmte? Voel ik hoe mijn hart zich kan vullen? Mag mijn hoofd leeg zijn? Luister ik naar mijn intuïtie? Luister ik naar mijn hart? Kan ik mijzelf troosten als het leven tegenzit of als ik mij verdrietig of alleen voel? Voel ik mijn kracht en ervaar ik dat ik opgewassen ben tegen het leven en haar lastigheden, maar ook haar mogelijkheden? Kan ik meedeinen met de flow of wil ik het leven controleren of zelfs manipuleren? Gebruik ik mijn mind als instrument om mijn vurigste wensen te vervullen en mijn obstakels mee te overwinnen? Of is mijn mind vooral een broedplaats voor piekeren? Een plek waar zorgen gekweekt worden? Waar angst geboren wordt? Klinkt daar vooral een stem die mij streng toespreekt? Of eentje die mij klein houdt?

Als mijn leven nu in een klap voorbij zou zijn. Waar zou ik het meeste spijt van hebben? Wat zou ik diep weggestopt hebben en nooit aan de wereld hebben durven laten zien of horen? Wellicht zelfs niet aan mijzelf? Wat zou ik stilletjes met mij meenemen? Omdat ik bang ben dat ik niet (goed) genoeg ben, dat ik uitgelachen word of nog erger, verstoten, er niet meer bij mag horen. Maar, wees eens heel eerlijk. Is dit niet precies wat je nu naar jezelf toe doet? In je poging om niet op te vallen, erbij te horen, geen fouten te maken, je zo bezig te houden met anderen en hun behoeften, laat je jezelf nu niet keer op keer in de steek? Misschien weet je wel helemaal niet eens meer waar je zo vurig naar verlangt. Wat jou blij maakt en bijzonder en je het gevoel geeft dat je leeft.

Nog nagloeiend van de zomervakantie, voel je misschien al een beetje weemoed. Je laat een periode achter je, waar je zo naar uitkijkt het hele jaar, omdat deze symbool staat voor vrijheid, onthaasten, genieten van het buitenleven en het samenzijn met geliefden. Omdat deze periode je het gevoel geeft van ruimte, avontuur en rust en je laat proeven van de mogelijkheid tot nieuwe inzichten en dromen en doelen. “Als ik terugkom van vakantie dan… “. Velen van ons zitten helaas drie dagen later al weer met een lijf vol stress en een agenda die uitpuilt van de deadlines en afspraken. En met de donkere koude maanden voor je, bekruipt je wellicht het gevoel van “pff, daar gaan we weer…”
Wat als je dat gevoel van vrijheid, ontspanning, blijheid en ruimte zou kunnen vasthouden? Als dat je natuurlijke staat van Zijn zou kunnen worden? Wat als je stress en het gevoel van moeten zou kunnen beperken tot de momenten dat je daadkracht en adrenaline nodig hebt om te handelen. En dat alle tijd eromheen ruimte is om te Zijn, om te leven, om je te verwonderen en te voeden en te laten inspireren? Natuurlijk zul je de rest van je leven te maken krijgen met lastigheden. That’s life. Maar wat als ik je zeg dat het lichter voelt? Wat als je met veel meer gemak kunt dealen met al die lastigheden? Als ze je niet meer zo van je stuk brengen. Of veel minder in ieder geval. Wat nou als je er met meer helderheid, kracht en wijsheid mee om kunt gaan…

Wat gebeurt er met je als je dit leest? Wat voel je in je lichaam? Voel je misschien een klein vlammetje aanwakkeren in je buik? Een steek van verlangen in je hart? Of bemoeit je hoofd zich er vooral mee? En heeft die van alles te zeggen over de inhoud van dit stukje? (Vooral in dit laatste geval raad ik je aan om wat langer stil te staan bij deze tekst :)). Realiseer jij je dat dit jouw leven is? En dat jij bepaalt hoe druk, gestrest, gelukkig en vrij je je mag voelen? Ongeacht je omstandigheden. Dat jij jouw dromen mag najagen? Dat jij je onbegrensd geïnspireerd mag voelen? Dat jij tomeloos mag genieten van jouw leven? Ongeacht of het vakantie is of niet. Realiseer jij je dat jij meesterschap over jouw emoties kunt hebben, zodat ze jou niet langer in hun greep houden, maar dat je ze ‘gewoon’ mag voelen en weer los mag laten? Dat je vrij kunt zijn? Of in ieder geval, voor een heel groot deel…

Ben jij benieuwd wat persoonlijke coaching voor jou kan betekenen? Hoe het jouw leven letterlijk kan transformeren? Hoe het zal zijn als je jouw leven vanuit bewustZijn leeft? Om volledig in het nu aanwezig te zijn? Gewoon hier, in jouw lijf? Wat er allemaal tevoorschijn kan komen als je jezelf begeleidt en bevrijdt? Als je uit je hoofd komt en je lijf leert voelen? Leert luisteren naar je eigen-wijsheid? Ben je niet razend benieuwd waar jij allemaal toe in staat bent? Hoe levendig jij je kunt voelen?

Benieuwd hoe ik als coach kan begeleiden hierbij? Ik ga graag een keer de diepte in met je om je een idee te geven van hoe vrij en ontspannen je eigenlijk al bent.