0624130340 elainebrand@me.com

Werk
Wijze

Herontdekking van je ware Zelf en doen wat je echt wil

Mijn werkwijze vindt haar oorsprong en basis in de visie, tools en werkwijze van de Zijnsoriëntatie. Dit is een radicale en zuivere methode, waarbij je via de weerstand en opgebouwde laagjes je ware essentie herontdekt. Je werkt in het NU. Wat nu voelbaar is, brengt je altijd precies daar waar je transformatie plaats kan vinden. Een belangrijke eerste stap, die je steeds opnieuw herhaalt om die transformatie mogelijk te maken, is je verzoenen met het hier en nu. Accepteren hoe het nu is, de situatie, je gevoel. En dat is enorm uitdagend. Je wil niets liever dan weg van dat wat je als onprettig of moeilijk ervaart. Snel een pleister erop en jezelf afleiden met iets leuks, iets positiefs.  Je denkt misschien te kunnen ontsnappen aan lastige emoties, maar dat is schijn. Emoties slaan zich op in je lichaam, ze raken in je onbewuste terecht, waardoor je ernaar gaat leven. Je wordt reactief, maar ook gestrest, neerslachtig, moe of juist hyper. Je oefent steeds meer controle uit op je leven om te voorkomen dat je de pijn opnieuw voelt. En je houdt jezelf lekker druk bezig om maar niet stil te hoeven staan bij je gevoel. Helaas werkt dit averechts. Hoe meer je de controle loslaat en je kunt overgeven aan het leven, hoe meer het leven door jou heen kan stromen en hoe meer flow en gemak je zult ervaren. De vraag is niet wat jij van het leven wil, maar wat het leven van jou wil. Wat wil er in jou? Waar geef je je over, waar oefen je invloed uit? Een belangrijke en subtiele balans, die je steeds beter kunt voelen als je bereid bent te rusten in Zijn. 

Zijnsoriëntatie is een levenskunst en -kunde. Hoe meer je bereid bent de teugels te laten vieren, je rampen tegemoet te treden en jezelf radicaal te accepteren (dus ook je minder fraaie kanten!), hoe lichter je leven zal zijn. Binnen de Zijnoriëntatie begrijpen we de invloed van de psyche op jouw Zijn, gebruiken we graag wetenschappelijk bewezen tools en kennis uit de psychotherapie, maar gaan we dieper en verder. De mens is niet alleen zijn cognitie en gedrag. Om je problematiek effectief aan te pakken, helpt het om te begrijpen wat je in essentie bent. Om vanuit die essentie te gaan voelen wat je moet doen en laten. We werken dan ook op het snijvlak van psychotherapie en spiritualiteit. Eeuwenoude Oosterse wijsheid vult onze manier van (zelf) begeleiding doeltreffend aan. Juist door te (h)erkennen dat ons hele wezen veel mystieker en dieper is dan de Westerse wetenschap ons lange tijd heeft doen geloven, bereiken we transformatie en heling. As we ons eenmaal beseffen wat wij ten diepste zijn, kunnen wij onszelf begeleiden naar het leven dat voor ons klopt. Tijdens onze opvoeding en levenservaring hebben we uit zelfbescherming vele strategische laagjes om onszelf heen gewikkeld. Als kind waren die lagen nuttig. Nu voorkomen ze dat we ons ware Zelf kunnen zijn en uiten. Door deze laagjes zorgvuldig en liefdevol doch doorsnijdend af te pellen komen we terug bij onze kern, bij ons authentieke zelf. Van daaruit lukt het je om meer te leven vanuit gemak en vanzelfsprekendheid. Moeilijkheden zullen altijd blijven opduiken, dat is inherent aan het leven, maar je zult steeds meer de kracht, kalmte en wijsheid hebben om er moeitelozer mee om te gaan. Je zult in staat zijn jezelf te begeleiden in periodes van pijn, rouw, teleurstelling en boosheid. De visie benadert de mens respectvol, realistisch, zorgvuldig en liefdevol, maar Zijnsoriëntatie is zeker niet voor softies. De methode – en dat geldt natuurlijk voor elke weg naar zelfbevrijding – is voor doorzetters, die de diepte in durven met zichzelf en bereid zijn zich in te zetten. Het is voor hen die op zoek zijn naar zingeving en die hun volle potentie willen leven. Geen zweverig geneuzel en mooi-praterij, maar een zuivere, praktische en diepgaande werkwijze die je stap voor stap naar zelfbevrijding leidt. Het is voor mensen die hun innerlijke kracht willen aanboren, zelfleiderschap willen tonen en zichzelf willen neerzetten in de wereld, precies zoals ze zijn. Zijnoriëntatie is voor mensen die willen en kunnen rusten in Zijn en doen wat ze echt willen. 

Zijnsoriëntatie & coaching

Zijnsoriëntatie is een zeer effectieve manier om jezelf en anderen te begeleiden. Alleen door dagelijkse beoefening bereik je bevrijding. Het uitgangspunt van een Zijnsgeoriënteerd coach is dan ook altijd om de coachee tools te bieden, zodat deze zichzelf kan begeleiden. Middels oefeningen, open onderzoek, visualisatie en dieptewerk kom je steeds meer bij jeZelf en zullen de hobbels in je leven minder uitdagend voelen. De coach zal zich niet laten betoveren en meeslepen door jouw problemen, maar wel heel betrokken en liefdevol aanwezig zijn. En je laten zien hoe jij ook wat losser naar je uitdagingen kunt kijken. Je zult steeds meer je kracht, helderheid en wijsheid kunnen inzetten om de juiste beslissingen voor jou te nemen. Je zult lastige gebeurtenissen meer als levenslessen ervaren en lichter en creatiever tegen je “problemen” aankijken. Je zult bovendien op je gemak zijn met de moeilijke gevoelens, die vaak in lastige situaties de kop op steken. Je zult jezelf kunnen begeleiden als je bijvoorbeeld boos, verdrietig of gekwetst bent. Deze vorm van coaching zal je steeds opnieuw uit je hoofd halen en in je lichaam. Immers daar bevindt zich jouw wijsheid en jouw innerlijk kompas. Hoe beter jij leert te luisteren naar je lichaam en doet wat echt goed is voor jou, hoe meer je leven zal gaan kloppen. En hoe vaker je zult vertoeven in je natuurlijke staat van Zijn.

Inspiratie in je mailbox?

                                                                                              Let’s connect!